Waarom kiezen voor een Erkend Scheidingsadviseur?

In Nederland mag iedereen, ongeacht zijn ervaring en opleiding, scheidingen begeleiden. Hierdoor weet je als consument niet of jouw begeleider goed opgeleid en deskundig is. Hierdoor kan er veel mis gaan bij de afwikkeling van de scheiding.

De titel “Erkend Scheidingsadviseur®” is beschermd en mag uitsluitend worden gebruikt door professionals die aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoen. Hierdoor weet je zeker dat je deskundig begeleid wordt.  

Een Erkend Scheidingsadviseur voldoet aan de volgende doorlopende kwaliteitseisen:

  • De Erkend Scheidingsadviseur® heeft de opleiding en het examen tot Register Erkend Scheidingsadviseur® met goed gevolg afgerond. In deze opleiding staan de juridische, fiscale en financiële aspecten van een echtscheiding centraal.
  • Door middel van een persoonlijk leersysteem houdt de Erkend Scheidingsadviseur® zijn of haar kennis aantoonbaar bij.
  • De Erkend Scheidingsadviseur® is verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van beroepsfouten
  • De Erkend Scheidingsadviseur® onderschrijft de gedragscode.

Controle deskundigheid
Jaarlijkse wordt gecontroleerd of de aangesloten Erkend Scheidingsadviseur® voldoet aan de permanente educatieverplichting. Voldoet een adviseur niet aan de voorwaarden wordt deze uit het register geschrapt. Hierdoor weet je zeker dat je een deskundige adviseur in de arm hebt genomen.

Door het kiezen voor een Erkend Scheidingsadviseur kies je voor de zekerheid van een hoog opgeleide, deskundige professional. Hierdoor kan jullie scheiding zorgvuldig worden afgewikkeld.

Wil je op zoek naar een Erkend Scheidingsadviseur® jullie in de buurt? Geef jouw postcode of woonplaats in en vind een adviseur bij jullie in de buurt. Je kunt vervolgens rechtstreeks met de adviseur contact opnemen.

Veel gestelde vragen

Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd. Voor jou als consument is het daarom lastig om de kwaliteit van een professional te beoordelen. Door de titel Erkend Scheidingsadviseur is direct duidelijk dat de aangesloten professional voldoet aan hoge kwaliteitsnormen ten aanzien van de financiële, fiscale en juridische aspecten van een scheiding. Een Erkend Scheidingsadviseur heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt zijn of haar kennis permanent bij. Daarnaast dient een Erkend Scheidingsadviseur zich te houden aan een gedragscode die jouw belangen dient. Hierdoor weet je zeker dat je een betrokken en aantoonbaar deskundig adviseur in de arm neemt. Mocht er toch iets misgaan? Een Erkend Scheidingsadviseur is verplicht verzekerd tegen beroepsfouten waardoor je schadeloosgesteld kan worden.

Een Erkend Scheidingsadviseur is deskundige op het gebied van de juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces. Hierdoor weet de adviseur jou je ten aanzien van al deze terreinen op hoog niveau bij te staan. De door jouw/jullie gekozen Erkend Scheidingsadviseur zal jullie zelf verder informeren over wat je van hem of haar kunt verwachten, zijn/haar werkwijze en jullie zorgvuldig begeleiden.

Via Vind jouw scheidingsadviseur kun je rechtstreeks contact opnemen met een Erkend Scheidingsadviseur bij jou in de buurt.

Elke Erkend Scheidingsadviseur is vrij om keuzes te maken over zijn bedrijfsvoering en gehanteerde tarieven en zal je daar vooraf uitgebreid over informeren. Via Vind jouw scheidingsadviseur kun je rechtstreeks contact opnemen met een Erkend Scheidingsadviseur bij jou in de buurt.

© Copyright 2022 Erkend Scheidingsadviseur