Raad van Advies

De Raad van Advies (RvA) van het Register Erkend Scheidingsadviseur is een onafhankelijk orgaan dat toezicht houdt op de kwaliteit van het register en de aangesloten professionals. De RvA bestaat uit 5 leden die zelf ingeschreven staan in het register en ruime ervaring hebben in de scheidingspraktijk. De RvA heeft de volgende taken:

  • Het adviseren over de inhoud en actualiteit van de opleiding Register Erkend Scheidingsadviseur®
  • Het beoordelen van de examens Register Erkend Scheidingsadviseur®
  • Het bewaken van de permanente educatieverplichting van de Erkend Scheidingsadviseurs
  • Het handhaven van de gedragscode Register Erkend Scheidingsadviseur®
  • Het behandelen van klachten en geschillen over de Erkend Scheidingsadviseurs

Dit zijn de leden van de Raad van Advies:

Annet Strasters MfN RES

Annet Strasters MfN RES

Na mijn studie Voeding & Gezondheid in Wageningen heb ik fundamenteel onderzoek gedaan en heb ik in het uitzendwezen gewerkt, o.m. als vestigingsmanager. In 2004 ben ik MfN mediator geworden en mijn eigen mediationpraktijk in Houten gestart. In de loop van de jaren heb ik me helemaal gespecialiseerd als financieel scheidingsadviseur waarbij ik me richt op zowel particulieren als ondernemers. In 2023 ben ik toegetreden tot de Raad van Advies van het RES omdat ik wil bijdragen aan een solide en herkenbaar register voor scheidingsprofessionals.

Meer weten over Annet? Bekijk haar profiel op LinkedIn.

Erik Valster EFA RES CFP

Erik Valster EFA RES CFP

Bij een relatiebeëindiging is de woning vaak één van de belangrijkste zaken waar keuzes gemaakt moeten worden bij de verdeling hiervan. Ik begeleid als financieel adviseur bij de Rabobank graag het vraagstuk rondom de verdeling van de woning en de hypotheek. Ik werk voor de Rabobank in Kring Midden-Nederland (Utrecht) en bedien voornamelijk de ondernemers in privé. Omdat ik maar een gedeelte van het scheidingstraject behandel werk ik vaak samen met andere scheidingsbegeleiders uit mijn netwerk. Met de inschrijving in het RES heb ik een brede kennis opgedaan op het gebied van uit elkaar gaan om je nog beter te begeleiden zodat er weloverwogen keuzes worden gemaakt tijdens de scheiding. Ik ben aangesloten bij de Raad van Advies van dit register om de spreekbuis te zijn voor financieel adviseurs met deze titel en een linking pin naar andere professionals op gebied van scheiden.

Meer weten over Jeroen? Bekijk zijn profiel op LinkedIn.

Esther van Diepen CFP MFN RES

Esther van Diepen CFP MFN RES

Ik heb een ruime ervaring in de financiële dienstverlening. Ik heb jarenlang (27 jr) bij ABN AMRO Bank gewerkt, waar ik de laatste jaren als financieel planner mijn cliënten adviseerde bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven.

Sinds 2019 heb ik mijn eigen mediationpraktijk in het mooie Heemskerk (NoordHolland). Hoewel ik niet meer direct financiële plannen maak voor mijn cliënten, zet ik als mediator mijn fiscale- en financiële kennis en ervaring wel in om hen tijdens het scheidingsproces zo goed mogelijk te begeleiden. Daarbij vind ik het belangrijk vind dat mijn cliënten goede afspraken met elkaar kunnen maken naar de toekomst toe en ook weten wat de consequenties van die gemaakte afspraken zijn. Niet alleen op emotioneel vlak, maar juist ook op financieel gebied; het fundament van een nieuwe toekomst voor alle betrokkenen.

Ik begeleid cliënten niet alleen bij het maken van afspraken aan het einde van de relatie, maar ook bij het begin van de relatie. Dit om cliënten te helpen een goede invulling te kunnen geven aan het “relatiecontract” die zij met elkaar aangaan en zij uiteindelijk met een wensenlijstje naar de Notaris kunnen om een samenlevingscontract, dan wel huwelijkse voorwaarden op te laten maken.

Ik ben bij het RES aangesloten omdat ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan. Ik vind het heel belangrijk om mijn kennis en kunde up to date te houden en daar levert het RES een belangrijke bijdrage aan middels hun (nagenoeg) wekelijkse vakinhoudelijke artikelen en de te volgen studiedagen.

Ik maak dan ook graag deel uit van de Raad van Advies, zodat ik ook mijn steentje bij kan dragen aan de kwaliteit van Scheidingsadvies in Nederland.

Meer weten over Esther? Bekijk haar profiel op  LinkedIn.

Jeroen van Geest CFP RES

Jeroen van Geest CFP RES

Van beroep ben ik financieel planner met als specialisatie echtscheiding (relatiebreuk) en hypothecaire financieringen. Ik merk in mijn dienstverlening dat een relatiebreuk door bijna iedereen wordt ervaren als een turbulente fase waar de emoties vaak hoog opspelen en er vaak in een korte tijd belangrijke beslissingen moeten worden gemaakt. Escalatie ligt vaak op loer en met de juiste begeleiding kan een gang naar de rechter vaak worden voorkomen. Het RES waarborgt door middel van een intensieve, zware opleiding de benodigde deskundigheid waardoor klanten de juiste keuzes kunnen maken. Met mijn achtergrond als financieel planner kan ik vaak het verschil maken op deelgebieden van een scheiding zoals de eigen woning en pensioenen. De praktijk leert dat in deze overspannen woningmarkt hiermee vaak het verschil kan worden gemaakt tussen geen oplossing of juist wel een oplossing. Ik twijfelde geen moment toen mij werd gevraagd lid te worden van de RvA van het RES omdat ik graag deel uitmaak van een register waarbij de kwaliteit van de scheidingsbegeleiding hoog in het vaandel staat.

Meer weten over Jeroen? Bekijk zijn profiel op LinkedIn.

Mr. Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits MfN CFP RES

Mr. Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits MfN CFP RES

Na mijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 1992 mijn carrière als belastingadviseur begonnen.

Begin 2014 heb ik CARENT opgericht. CARENT is een kantoor dat zich uitsluitend richt op echtscheidingen. Naast particulieren begeleid ik ook ondernemers, directeur-grootaandeelhouders en hun partners bij een echtscheiding. Daarnaast verstrek ik ook adviezen aan mediators, advocaten en andere professionals die zich met echtscheiding bezig houden.

Ik ben lid van RES, omdat ik garant wil staan voor kwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen bewaken ben ik lid geworden van de Raad van Toezicht van het RES.

Meer weten over Judith? Bekijk haar profiel op LinkedIn.

© Copyright 2022 Erkend Scheidingsadviseur