Nieuws

Artikel: Bewustwording van Scheidingskosten: Een Voorbeeldcasus

Publicatiedatum: 13-09-2024

Bij een scheiding komen vaak meer kosten kijken dan je in eerste instantie denkt. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten, deel ik het verhaal van Arjen en Saar.

Situatie van Arjen en Saar

Arjen en Saar gaan na 15 jaar huwelijk in goed onderling overleg uit elkaar. Ze hebben samen één zoon. Saar blijft in hun gezamenlijke huis wonen en Arjen koopt een nieuwe woning. Dit bracht hen voor een aantal kosten te staan die ik hieronder kort toelicht.

Overzicht van de kosten

  1. Mediation en advocaat:
    • Mediation: € 3.500
    • Gemeentelijke l
      Lees meer

Artikel “De financiële impact van het woonadres van de kinderen na de scheiding”

Publicatiedatum: 14-06-2024

Wanneer ouders gaan scheiden, moeten zij afspraken maken over de verdeling van de zorg voor hun kinderen. Vervolgens moet ook worden vastgelegd waar de kinderen na de scheiding staan ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie (BRP), de hoofdverblijfplaats. Er bestaat nogal eens het misverstand dat de hoofdverblijfplaats van een kind na een scheiding door de ouders zelf kan worden gekozen. Dit is nadrukkelijk niet het geval. Als de ouders het gezamenlijk gezag hebben, moet het kind worden ingeschreven waar het hoofdzakelijk verblijft. Alleen bij co-ouderschap, waarbij het kind bij beide ouders

Lees meer

© Copyright 2022 Erkend Scheidingsadviseur